bozjenskichiflik031

Къде да опитате?

Типично ястие за Боженски чифлик

Необходими съставки за 4 порции:
4 средно големи глави лук,
4 червени чушки,
олио,
оцет,
сол,
чесън,
магданоз.

Начин на приготвяне:
Подбират се еднакви по големина глави лук. Отрязва се по малко от двете страни. Подреждат се в тавичка и се посоляват, като се слага по малко олио и оцет във всяка глава. Пече се около 40 минути. Чушките се почистват от семките и се сваряват в подсолена вода. Обелват се и се накъсват. Подправят се с олио, оцет, сол, чесън и магданоз. Аранжират се около изпечения лук.

Време за приготвяне: 50 минути

Допълнете информацията, като ни изпратите още текст и снимки.

Свързани
0