Типично ястие за Боженски чифлик
Необходими съставки за 4 порции:
1 домашна кокошка,
1 чаена чаша ориз,
1 глава лук,
краве масло,
сол,
морков,
домат,
чер пипер,
червен пипер,
тарос,
магданоз.
Начин на приготвяне: Избира се една по-голяма и тлъста кокошка.
В тиган се запържва ситно нарязан лук с краве масло, прибавят се сол, чер пипер, тарос, магданоз и ориз. Може да се добави малко доматено пюре. Основната тънкост е, че се пържи със ситно нарязан тарос и магданоз.
Тогава изтърбушената преди това кокошка се напълва и се зашива с конец. Кокошката се сварява до полуготовност. Изважда се в тавата, където ще се пече. Отвън се намазва с краве масло, червен пипер и натрошен тарос . Полива се с бульона, в който е вряла. Пече се до златисто.
Време за приготвяне: 3 часа
Допълнете информацията, като ни изпратите още текст и снимки.