Naselo.bg е „Пендара на село“ – платформа за селски туризъм, която ви дава възможност да откривате типичните местни храни за страната ни, да правите резервации, да участвате в дегустации или турове, за да ги опитате на местата, които ги приготвят.

Сайтът е част от дългосрочния проект „Пендара“ на Фондация „Локалфууд.бг“.

Най-добрите гастрономически места на село

Това е модерният гайд за всеки пътешественик, който търси автентични местни вкусове, ферми и вълнуващите истории за хората, които стоят зад тях.

Ние вярваме, че местата за селски туризъм не са просто обекти за настаняване, а имат абсолютно предимство пред всички останали – и това е традиционната домашна храна, която предлагат. Затова Naselo.bg е първият сайт в България, който популяризира само регистрирани къщи за гости, ферми и ресторанти чрез храната, приготвена от стопаните им.

Всяко място е специално, носи собствен дух, вкус и емоция, което понякога може да затрудни избора ви. Затова ние предлагаме точни описания и полезни инструменти за лесно намиране на най-подходящото място за всеки.

Подкрепата ни за гастрономическия селски туризъм в България не се ограничава само с промоцията му. Нашият екип се състои от експерти в областта на селските райони, контрола на храните и фермерските пазари и фестивали. Като такива ние развиваме застъпническа дейност в полза на микро предприятията в земеделието, храните и туризма – разработваме адекватна нормативна документация и провеждаме обучения за операторите в сектора.

Как работят нашите онлайн услуги

„Пендара на село“ е посредническа услуга, предоставяна от Фондация „Локалфууд.бг“ – организация с нестопанска цел, регистрирана в обществена полза. Всички генерирани приходи от услугата се реинвестират в дейностите с идеална цел на фондацията.

Фондация „Локалфууд.бг“ притежава уебсайта „www.naselo.bg“ и запазената търговска марка „Пендара“.

Чрез уебсайта „www.naselo.bg“ Фондация „Локалфууд.бг“ предоставя онлайн услуги за резервации със запитване, за организиране на дегустации, събития и турове, чрез които всички доставчици на места за хранене и настаняване, като къщи за гости, ферми, ресторанти и други, могат да предлагат своите продукти и услуги, и които потребителите на уебсайта могат да използват.

Фондация „Локалфууд.бг“ сама по себе си не предоставя услугите, предлагани в уебсайта „www.naselo.bg” и следователно не продава храненето и настаняването.

Когато правите резервация със запитване чрез уебсайта „www.naselo.bg“, вие се обвързвате в директни договорни отношения с доставчика, с който правите резервацията. Naselo.bg препраща информацията за вашата резервация на съответния доставчик(ци) и той се ангажира директно да се свърже с вас, за да ви я потвърди или отхвърли.

Нашата услуга за резервации със запитване е безплатна за вас.

Всички услуги и продукти, поръчани от госта се заплащат директно в обекта и Naselo.bg няма отношение към тях.

Туристическите събития, предлагани през уебсайта „www.naselo.bg“ се изпълняват в партньорство с туристическа агенция “СлоуТурс.БГ” ЕООД, с номер на лиценз за турагентска и туроператорска дейност РК 01-8148.

Доставчици на места за хранене и настаняване

Доставчиците, чиито оферти се виждат в уебсайта „www.naselo.bg“ са упълномощени да предлагат своите продукти или услуги за резервация. Всички те са членове на Клуб Пендара и като такива имат договорни отношения с Фондация „Локалфууд.бг“.

Нарушение на задълженията на доставчика към Naselo.bg може да доведе до премахване на регистрацията му.

Изчерпателност

Наличните за резервация продукти и услуги в уебсайта „www.naselo.bg“ не могат да бъдат изчерпателни.

Naselo.bg не публикува подобни продукти и услуги, предлагани от професионалисти или непрофесионалисти, които нямат договорни отношения с Naselo.bg.

Публикуваните доставчици не е задължително да предлагат всичките си места за хранене и настаняване в уебсайта „www.naselo.bg”.

Актуализации

Цялата информация за места за хранене и настаняване, показвана в уебсайта „www.naselo.bg“ е базирана на предоставена от доставчиците информация, които актуализират асортимент, цени и опции за хранене и настаняване по свое собствено усмотрение и със своя собствен темп.

Naselo.bg полага всички усилия да актуализира уебсайта „www.naselo.bg“ в реално време.

Ценови компоненти и потенциални допълнителни такси

Показваните в уебсайта цени се задават и съобщават от доставчиците.

Пълната стойност на консумираните храни, напитки и алкохол се заплащат на място в обекта на хранене, затова всички посочени тук цени са приблизителни и може да варират в зависимост от консумацията на място.

Ние показваме селекция от храни и всички удобства, предлагани от мястото за хранене и /или настаняване. За да ги разгледате, кликнете върху името на мястото за настаняване и отворете разбивката на офертата. Възможно е не всички предлагани храни, оборудване и удобства да са включени в цената. За някои услуги или оборудване, като например услуга за почистване или интернет, може да се начисляват допълнителни такси.

Метод за разрешаване на спорове

Договорното отношение се установява между доставчика и потребителя. Ето защо всеки иск относно политиката за престой или извършването на услугите трябва да бъде адресиран директно до доставчика.

Освен ако не е определено друго от обществения ред, всеки спор, произтичащ от използването на нашите услуги и общите условия, трябва да бъде изпращан към съответните юрисдикции в България.

Сертификати, марки и общности в селския туризъм

part-gree-house

Сертификатът Зелена къща® се присъжда на къщи за гости и семейни хотели, които успешно са преминали оценка за съвместимост с европейските критерии за качествено настаняване, където отрицателното въздействие върху природата е сведено до минимум.

Зелена къща© е марка за качество, която предлага адреси на гостоприемството, отбрани заради тяхното автентично посрещане и грижа за природата при обслужването на гостите си. Сертификатът Зелена къща® се присъжда на къщи за гости и семейни хотели, които успешно са преминали оценка за съвместимост с европейските критерии за качествено настаняване, където отрицателното въздействие върху природата е сведено до минимум. Домакините най-често са семейства от местната общност, които познават своя край и умеят да представят на гостите красотата на заобикалящата природа, чара на традиционния бит и особеностите на местната кухня. Те полагат старание стопанството им да пести природните ресурси, да не замърсява околната среда и насърчават гостите да пътуват по един отговорен начин с уважение към природата.

part-authentic-bulgaria

„Автентична България” е независима марка за качество в туризма, която стартира през юни 2006 г. с подкрепата на американската агенция USAID. До момента марката се присъжда на места за настаняване, като с нея са удостоени повече от 70 от оценените над 100 обекта.

Основните цели на марката са две: да подкрепи повишаването конкурентоспособността на България като туристическа дестинация и да насърчи привличането на по-платежоспособни туристи, които търсят високо качество на услугите и автентично, запомнящо се преживяване.

part-slow-food

Slow Food си представя свят, в който всеки има достъп и се наслаждава на храна, която е добра за него, добра за тези, които я отглеждат и добра за планетата.

Нашият подход се основава на концепцията за храна, която се определя от три взаимно свързани принципа: вкусно, чисто и честно.

ВКУСНО: качествена, ароматна и здравословна храна
ЧИСТО: производство, което не вреди на околната среда
ЧЕСТНО: достъпни цени за потребителите и справедливи условия и заплащане за производителите

slowtours.bg

Slowtours.bg е концепция за бавно пътуване – точно обратното на това, което разбираме под „забързан живот“ – да живееш, без да спираш, да се отпуснеш и да се насладиш на живота си и хората в него.

Международното движение Slow food си задава същите въпроси и решава, че един от начините за борба с този начин на живот е чрез храната – тя трябва да е добра, чиста и честно произведена. Такава е и философията на Slowtours.bg. Концептуалните пътешествия са добри – с аромата и здравата връзка с българския корен, чисти – опознаващи най-красивите страни на природата и българското село, честни – срещайки туристите с истинските хора, които стоят зад тяхната храна и напитки.

part-ecotrour

Или т.нар. „Тиймбилдинги с кауза“ се организират от екип професионалисти в сферата на алтернативния туризъм, корпоративните обучения и организиране на събития. Те са обединени от мотивацията да предложат преживяване, което дава стойност на клиентите, но и подкрепят обществено значими каузи. Организират различни корпоративни събития – тиймбилдинги, фирмени партита, семейни празници и обучения, насочени към подобряване на екипната ефективност.

„Тиймбилдинги с кауза“ съчетават в себе си автентично преживяване с възможността да подобрите комуникацията, лидерството, решаването на конфликти и емоционалната интелигентност на вашите екипи.

part-festivali.eu_

Кулинарните фестивали на България е за всеки, който иска да намери и съхрани събитията, където хората творят с ръцете си кулинарната история на България.

0